ALLES OVER DE GUA SHA

ALLES OVER DE GUA SHA

Een Gua Sha steen is een onmisbare tool in je skincare routine en steeds meer mensen gebruiken het om de huid te masseren.

 

Maar wat is een Gua Sha dan?

Gua Sha (spreek uit: gwa sja) is een behandeling uit de Traditionele Chinese geneeskunde en betekent letterlijk: het schrapen van de huid. De Gua Sha steen is een massage tool gemaakt uit natuursteen, meestal jade of rozenkwarts, is plat en ovaal met een speciale V-vorm.

 

 

Wat zijn de voordelen?

De Gua Sha gebruik je voor een speciale gezichtsmassage die vele voordelen heeft. Zo zorgt het ervoor dat je skincare producten beter in je huid opgenomen worden en stimuleert het de doorbloeding en lymfedrainage van je huid. Hierdoor zullen onzuiverheden verminderen en ziet je huid er strakker en steviger uit.

 

 

Hoe gebruik je de Gua Sha steen?

 

Je begint met het reinigen van je huid. Gebruik daarvoor de Gentle Cleansing Milk of de Cleansing Mousse. Spray daarna de Balancing Toner op je gezicht.

 

Breng vervolgens het Regenerating Oil Serum, de Nourishing Facial Cream of de Rich Facial Cream aan zodat de Gua Sha makkelijker over je gezicht glijdt. 

 

Masseer het gezicht met de Gua Sha als volgt: 

  • Masseer je kaaklijn door gebruik te maken van de V-vormige zijde van de Gua Sha. Beweeg vanaf je kin in de richting van je oren en volg de contouren van je kaak.
  • Voor het definiëren van je jukbeenderen maak je gebruik van de lange, gebogen zijde van de Gua Sha. Ga vanaf je neus richting je oren, volg daarbij je natuurlijke botpatroon. Je schuift de Gua Sha dan net onder de rand van je jukbeen. Je kunt dezelfde richting aanhouden voor het masseren van de rest van je wang.
  • Om van wallen af te komen, gebruik je de korte, bolle zijde van de Gua Sha om de huid onder je ogen zachtjes te masseren.

Het is hierbij van belang dat je altijd van binnenuit je gezicht naar buiten werkt en de druk niet te hoog is, zodat het de lymfedrainage stimuleert.

 

Wil je de positieve effecten van de Gua Sha ervaren? Het is een van de (gratis!) accessoires die je kan kiezen bij onze geweldige Mix and Match Box.

RELATED ARTICLES