WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN VITAMINE C VOOR DE HUID?

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN VITAMINE C VOOR DE HUID?

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN VITAMIN C VOOR DE HUID?

 

Vitamine C is super populair. Zowel het inwendige lichaam als de huid hebben het nodig om gezond te zijn. Maar wat is het precies? En wat doet het precies? Witlof Skincare huidexpert Caroline van Eeuwijk beantwoordt alle vragen die je hebt over vitamine C.

 

WAT IS HET?

Vitamine C staat ook wel bekend als ascorbinezuur en heeft veel functies in het lichaam, zoals het beschermen van cellen, het helpen genezen van wonden in het lichaam en het gezond houden van bloedvaten en kraakbeen. Het is ook ongelooflijk goed voor je huid.

Het is een antioxidant en is onder andere nodig voor de vorming van bindweefsel. Het verstevigt de huid, waardoor bijvoorbeeld lijntjes minder zichtbaar worden. De voordelen van Vitamine C zijn talrijk.

 

MAAKT VITAMINE C DE HUID WITTER OF LICHTER?

Vitamine C helpt ook tegen hyperpigmentatie, wat betekent dat het de ophoping van melaninecellen voorkomt en je teint egaliseert. Dus ja, dit helpt de huid lichter te maken, maar het verandert de natuurlijke kleur van je huid niet.

 

VEROORZAAKT VITAMINE C IRRITATIE OP DE HUID OF BESCHADIGT HET DE HUIDBARRIÈRE?

Vitamine C is geen wondermiddel. De effecten zijn alleen merkbaar bij langdurig gebruik. Te veel van deze vitamine, bijvoorbeeld in speciale serums, kan ook nadelige effecten hebben, zoals huidirritatie, gevoeligheid, blijvende roodheid en hyperpigmentatie.

 

WANNEER MAG JE VITAMINE C NIET GEBRUIKEN?

Je kunt dit beter niet gebruiken als je huid al gevoelig is of er een overdosis van heeft genomen. Beide omstandigheden kunnen irritatie of roodheid op de huid veroorzaken.

 

ZIJN SUPPLEMENTEN GOED VOOR DE HUID?

Ja! Door de nodige hoeveelheid vitamine C te consumeren, hetzij via natuurlijke voeding zoals citrusvruchten, hetzij via supplementen, maak je intern de bouwstenen aan voor de productie van collageen, dat de huid opnieuw opbouwt.

Dit wil echter niet zeggen dat een topische vitamine C crème onnodig is, ze zijn beide heilzaam om verschillende redenen. Topische crèmes hebben een verhelderend effect en verwijderen onzuiverheden uit de huid.

 

KUN JE VITAMINE C ELKE DAG GEBRUIKEN?

Nu vraag je je waarschijnlijk af: hoe verwerk ik dit in mijn dagelijkse routine? De Rozenbottelzaadolie in het Witlof Skincare Regenerating Oil Serum is een perfecte dagelijkse dosis voor je huid. Breng het aan onder je crème met drukkende handbewegingen op een gereinigde huid. Goed voor overdag en ook voor 's avonds, easy does it!

Andere Witlof Skincare producten zijn:

 

Wil je weten over de producten? Mail naar hello@witlofskincare.com of plan een training. 

RELATED ARTICLES