WAAROM IS EEN HUIDDETOX DOEN ZO BELANGRIJK?

Producten voor een gezonde huid

WAAROM IS EEN HUIDDETOX DOEN ZO BELANGRIJK? 

 

Misschien voelt je huid trekkerig en oncomfortabel aan, bijvoorbeeld na het douchen. Of voelt het erg droog aan als je al een tijdje geen crème hebt opgedaan. Dan is het tijd voor een reset van je huid, de Witlof Skin Detox.

 

JE HUID IS VERSLAAFD

Er zitten stoffen in huidverzorgingsproducten waar je huid verslaafd aan raakt. Dat wil zeggen, als je ze niet gebruikt, reageert je huid met droogheid of puistjes. Het is ook mogelijk dat je huid afhankelijk of lui is geworden door het gebruik van bepaalde producten.

De meest voorkomende verslavende stof is minerale olie. Door dit type vet te vaak aan te brengen wordt je huid bedekt met een laagje dat de huid afsluit. Je huid produceert minder talg, raakt uit balans en zal sneller uitdrogen en daarmee verouderen. We noemen je huideigen talg niet voor niets de 'allerbeste anti-agingcrème’. Hoe droger je huid, hoe sneller fijne lijntjes en rimpels zich zullen vormen. Je huid hydrateren en voeden is belangrijk, maar dan wel met de juiste vetten die de huidfuncties respecteren en ondersteunen.

Niet alleen minerale oliën, maar ook andere stoffen zoals siliconenolie, synthetische parfums of bepaalde conserveringsmiddelen hebben een negatief effect op de conditie van je huid.

 

EEN HUIDDETOX VOOR EEN GEZONDE HUID 

Een reset door het doen van een huiddetox kan je huidconditie sterk verbeteren. De huid vernieuwt zichzelf en ontdoet zich zo van stoffen die de huid afsluiten en verslavend werken, zoals siliconen of minerale oliën, of andere stoffen die in je huid worden opgeslagen, zoals parfums. Je huid gaat weer ademen, kan beter voedingsstoffen opnemen en de talgproductie wordt gebalanceerd, waardoor je huid minder droog of minder vet wordt. Je zult ook merken dat je geen trekkerig gevoel of T-zone effect meer hebt, je huid vindt haar natuurlijke balans terug en is weer gezond. 

 

DE HUIDDETOX SET

Bij Witlof Skincare bieden we twee verschillende soorten detox sets aan, zodat je de set kunt kiezen die het beste bij jouw huidtype past. Je vindt ze hier. Volg de instructies gebaseerd op de specifieke set en binnen 28 dagen zou je een verschil moeten zien in de conditie van je huid. 

We raden ook onze Witlof mini-facial aan, een gezonde en voedende behandeling voor je huid voor of na je detox. Ontdek hier hoe je deze DIY gezichtsbehandeling uitvoert!

 

Wil je weten over de producten? Mail naar hello@witlofskincare.com of plan een training. 

RELATED ARTICLES