ZWANGERSCHAPSHUID: WAT JE MOET VERMIJDEN EN HOE JE JE HUID SCHOON EN ZUIVER HOUDT TIJDENS JE ZWANGERSCHAP

ZWANGERSCHAPSHUID:  WAT JE MOET VERMIJDEN EN HOE JE JE HUID SCHOON EN ZUIVER HOUDT TIJDENS JE ZWANGERSCHAP

ZWANGERSCHAPSHUID:

WAT JE MOET VERMIJDEN EN HOE JE JE HUID SCHOON EN ZUIVER HOUDT TIJDENS JE ZWANGERSCHAP

 

Tijdens de zwangerschap kunnen hormonale veranderingen de conditie van je huid veranderen. Soms kan er sprake zijn van hyperpigmentatie, zwangerschapsacne of een droge huid. Als je zwanger bent, is het belangrijk om huidverzorgingsproducten te gebruiken met ingrediënten die niet alleen veilig zijn voor jou, maar ook voor je baby. Gelukkig zijn de meeste huidverzorgingsproducten veilig om te gebruiken, maar er zijn een paar stoffen waar je op moet letten als je zwanger bent.


 

KAN HUIDVERZORGING INVLOED HEBBEN OP DE ZWANGERSCHAP?

Natuurlijk! Net als in elke fase van je leven, kunnen de dingen die je op je huid smeert een invloed hebben op je lichaam. De meeste topische crèmes of producten die tegenwoordig worden verkocht zijn zwangerschapsvriendelijk tenzij anders vermeld, maar er zijn enkele ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor jou of je baby. Zie het gedeelte hieronder voor deze ingrediënten.

 

WELKE SCHOONHEIDSPRODUCTEN MOET JE VERMIJDEN ALS JE ZWANGER BENT?

Ingrediënten die je moet vermijden zijn retinoïden, veel salicylzuur, benzoylperoxide, hydrochinon en formaldehyde. De ideale huidverzorgingsroutine tijdens de zwangerschap is in ieder geval 100% natuurlijk, zodat je geen kunstmatige stoffen op je huid gebruikt die irritatie of puistjes kunnen veroorzaken of mogelijk schadelijk kunnen zijn voor je baby.

 

WAAROM WORDT DE HUID DONKERDER ALS JE ZWANGER BENT?

Het is een veel voorkomend neveneffect van zwangerschap dat je huid donkerder wordt. Dit komt doordat zwangerschapshormonen een grotere hoeveelheid melanine produceren, die de huid pigmenteert. Er is ook een veelvoorkomende aandoening die 'melasma' of 'chloasma' heet, waarbij donkere vlekken op je huid verschijnen. Gebruik regelmatig zonnebrandcrème om dit tegen te gaan. Meer informatie hierover vindt u in ons gedeelte over hyperpigmentatie hieronder.

 

GAAN ZWANGERSCHAPSVLEKKEN WEG?

Een van de meest gestelde vragen over huidverzorging tijdens de zwangerschap gaat over huidvlekken. Het is normaal dat huidwratjes vanzelf verdwijnen na de geboorte van je baby.

Het is echter ook natuurlijk (en niet schadelijk!) als dat niet gebeurt. In dat geval zijn er veel manieren om de huidwratjes veilig te verwijderen, zoals cryotherapie, maar voor de veiligheid van jou en je baby raden veel mensen aan om te wachten tot je geen borstvoeding meer geeft.

 

HYPERPIGMENTATIE

Onthoud dat hormonale veranderingen of verschuivingen in pigmentatie hyperpigmentatie veroorzaken. Dit betekent dat wanneer de zwangerschapshormonen het lichaam na de zwangerschap hebben verlaten, hyperpigmentatie meestal vanzelf verdwijnt. Tijdens de zwangerschap is het echter belangrijk om je zongevoelige huid nog meer dan normaal te beschermen. Onze SPF30 crèmes (met of zonder tint) zijn volledig veilig om te gebruiken tijdens de zwangerschap en daarna voor je baby!


 

ACNE

Soms stimuleren zwangerschapshormonen de talgproductie en kunnen ze een vettere huid, onzuiverheden of zelfs zwangerschapsacne veroorzaken. In dat geval kunnen de Witlof Skincare producten voor de acnegevoelige huid veilig worden gebruikt om acne-uitbraken onder controle te houden. De Cleansing Mousse en Balancing Toner, gecombineerd met het Regenerating Oil Serum, kunnen je daarbij helpen.


De pure, biologische, ongeraffineerde rozenbottelzaadolie die 40% van het Regenerating Oil Serum uitmaakt (en in veel andere Witlof Skincare producten wordt gebruikt) werkt als antioxidant en ontstekingsremmer. Het is ook aangetoond dat het littekens vervaagt en de algehele huidtextuur verbetert door de collageenproductie te stimuleren. Dagelijks gebruik van het serum helpt de conditie en het uiterlijk van je huid te verbeteren.


 

DROGE HUID

Rozenbottelzaadolie in het Regenerating Oil Serum stimuleert ook de productie van elastine en collageen, wat uitstekend kan helpen om een droge huid er fris en jeugdig uit te laten zien. Andere aanbevolen ingrediënten voor de droge huid zijn baobabzaad- en avocado-olie, ceramiden en niacinamide, allemaal te vinden in onze Rich Facial Cream. Als je ook de Gentle Cleansing Milk gebruikt in je reinigingsroutine, zal je droge huid de zwangerschap met vlag en wimpel overleven.


Met de 100% natuurlijke producten van Witlof Skincare kunt u uw glans behouden en uw baby beschermen tijdens en na uw zwangerschap.

 

Wil je meer weten over hoe je huid verandert tijdens de zwangerschap? Of wil je weten over de producten? Mail naar hello@witlofskincare.com of plan een training. 

RELATED ARTICLES