WAAROM HYALURONZUUR ZO FANTASTISCH IS

WAAROM HYALURONZUUR ZO FANTASTISCH IS

Het is bijna niet uit te spreken, hy-a-lu-ron-zuur, en klinkt ook nog eens hartstikke chemisch en ongezond, maar hyaluronzuur is een supereffectieve, natuurlijke stof die heel veel goeds kan betekenen voor jouw huid.

 

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur (of: hyaluronic acid) is een stof die van nature in grote hoeveelheden op verschillende plekken in ons lichaam voorkomt, bijvoorbeeld in bindweefsel, kraakbeen, zenuwweefsel en in de stof tussen onze cellen. Het kan enorm veel water vasthouden en dat is precies wat je probeert te bereiken met je huidverzorging. Maar dat is tegelijkertijd ook het moeilijkst. Je huid is namelijk lipofiel, wat betekent dat het makkelijk vetten toelaat, maar niet hydrofiel, dus water wordt niet zomaar opgenomen door je huid. Begrijpelijk, anders zou je elke keer als een Michelin poppetje rondlopen als je lekker in bad hebt gezeten.

 

Waar komt hyaluronzuur vandaan?

Vroeger werd hyaluronzuur uit hanenkammen gehaald. Tegenwoordig wordt gelukkig meestal een plantaardige variant gebruikt. Het hyaluronzuur in Witlof Skincare producten is uiteraard vrij van dierlijk materiaal, Witlof Skincare is vegan. Het hyaluronzuur in onze producten heeft dezelfde moleculaire verbinding en positieve eigenschappen, maar wordt gewonnen uit suikers na een biofermentatieproces.

 

Wat doet hyaluronzuur voor je huid?

Doordat hyaluronzuur zoveel vocht kan vasthouden – 1 gram neemt zelfs meer dan 6 liter water op – is het een ideale toevoeging aan een crème. Het vet uit de crème sluist het vocht mee de huid in en het hyaluronzuur houdt het vast in de huid. Een vochtrijke huid geeft een vollere, zachtere en gladdere uitstraling en hoort bij een gezonde huidconditie.

 

In welke producten van Witlof Skincare zit hyaluronzuur?

Omdat het zo’n mooie werking heeft en ontzettend goed helpt bij een droge huid, of een huidconditie weer in balans brengt, hebben we aan al onze crèmes hyaluronzuur toegevoegd, zelfs aan onze Silky Hand Cream. Logisch toch?

Wil je weten over de producten? Mail naar hello@witlofskincare.com of plan een training. 

RELATED ARTICLES