VEGANUARY

VEGANUARY

WAT IS VEGANUARY?

WAT VEGANUARY BETEKENT EN WAAROM JE BAAT HEBT BIJ VEGANISTISCHE HUIDVERZORGING

 

Veganuary... Wij vinden het net zo moeilijk uit te spreken als jij waarschijnlijk, nog een trend naast Dry January of Movember? Wij denken van niet!


 

WAT IS VEGANISME?

Veganisme, of de inmiddels veelgebruikte Engelse term 'vegan', lijkt geen tijdelijke trend maar een levensstijl die steeds meer aanhangers krijgt. Het betekent dat je geen dierlijke producten consumeert, zolang dat praktisch haalbaar is. Het gaat een stap verder dan vegetarisme, waarbij vegetariërs geen vlees of vis eten, maar bijvoorbeeld wel eieren of zuivel, of kleding van leer of wol dragen.

Iemand die veganistisch leeft onthoudt zich in principe van het eten of gebruiken van iets dat van een dier afkomstig is, inclusief bijproducten van dieren zoals honing, bijenwas of wolvet, en natuurlijk alle producten die op dieren zijn getest.

 

WAAROM IS VEGANISME ETHISCH BELANGRIJK?

Zonder al te diep in te gaan op de morele en ethische overwegingen van mensen om veganistisch te leven, is het de moeite waard om te benadrukken dat in veel gevallen waarin dierlijke stoffen worden gebruikt, deze dieren geen goede levenskwaliteit hebben of een wrede dood sterven. Veganisten zijn zich meestal erg bewust van de voordelen voor dieren en het milieu.

 

IS VEGANISME GOED VOOR HET MILIEU?

Veganisme is inderdaad ook goed voor het milieu! De productie van vlees- en zuivelproducten zorgt voor meer koolstofuitstoot, die de atmosfeer van onze aarde aantast en bijdraagt aan klimaatverandering. De productie van dit soort producten, met de hoogste koolstofuitstoot afkomstig van rundvlees, vereist meer financiën en veroorzaakt een hogere koolstofuitstoot dan plantaardige producten.

Hoewel vlees eten niet onnodig ongezond is, vermindert het verminderen van de consumptie (of het helemaal uit ons dieet schrappen) verschillende cardiometabole risico's die gepaard gaan met het eten van vlees met een hoog vetgehalte. Veganistisch eten wordt steeds normaler.

 

IS VEGANISTISCHE HUIDVERZORGING BETER?

Wij denken van wel, om verschillende redenen.

Kiezen voor veganistische huidverzorging betekent dat je gegarandeerd gezonde, natuurlijke ingrediënten op je huid smeert. Over het algemeen bevatten veganistische producten minder synthetische chemicaliën, die je poriën kunnen verstoppen en puistjes of irritatie kunnen veroorzaken. Ze zijn ook duurzamer in gebruik, omdat alle ingrediënten biologisch afbreekbaar zijn (afkomstig van de aarde zelf). Daarom zijn veganistische producten geschikt voor alle huidtypes, zelfs voor huidtypes die last hebben van acne, eczeem of rosacea.

Veganistische huidverzorging is ook wreedheidvrij!

Worden er dierlijke stoffen gebruikt in huidverzorging of cosmetica? Ja! Honing, bijenwas of lanoline (wolvet) worden regelmatig toegevoegd aan crèmes of andere huidverzorgingsproducten. Karmijn wordt ook vaak gebruikt voor de rode kleur in lippenstiften. Karmijn wordt gemaakt van de schalen van cochenillebladluizen, die levend worden gedood en vermalen zodat het bloed de rode kleur afgeeft. Klinkt niet luguber?

 

BESTE VEGANISTISCHE PRODUCTEN?

Alle producten van Witlof Skincare zijn bewust veganistisch gemaakt.

Juist omdat er in crèmes vaak dierlijke ingrediënten worden gebruikt (wolvet, honing, bijenwas), zijn we erg trots op onze vegan gezichtscrèmes en vooral op onze Refreshing Eye Cream. Deze oogcrème is een echte pot plantenkracht! Hij bevat een extract van paracress, een plant die een ontspannend effect heeft op de huid en ervoor zorgt dat je (bij twee keer per dag gebruik) na 28 dagen meetbaar minder diepe lijntjes en rimpels hebt! Maximale plantaardige kracht!

 

Ga jij ook veganistisch? Of wil je weten over de producten? Mail naar hello@witlofskincare.com of plan een training. 

RELATED ARTICLES