ONZE BIOPLASTIC VERPAKKING

ONZE BIOPLASTIC VERPAKKING

ONZE BIOPLASTIC VERPAKKING

 

Hoe gepassioneerd we ook zijn over huidverzorging, we zijn ook net zo gepassioneerd over het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk. Daarom is onze Witlof Skincare Cleansing Mousse nu verpakt in bioplastic. Maar dat is niet alles...

Voor onze verpakkingen kozen we voor een combinatie van glas en kunststof. Glas is goed te recyclen, maar is zwaarder om te vervoeren en heeft daarmee een hogere CO2 uitstoot. Plastic is niet altijd recyclebaar en komt te vaak terecht waar het niet thuishoort, zoals in de oceaan. Daarom hebben we gekozen voor plastic verpakkingen die recyclebaar zijn. En met onze Cleansing Mousse gaan we nog een stap verder. Deze is gemaakt van bioplastic!

 

WAT IS BIOPLASTIC?

Normaal plastic wordt gemaakt van aardolie, bioplastic wordt gemaakt van ethanol, dat in dit geval voor 100% wordt gewonnen uit suikerriet. Het gebruik van onder meer suikerriet vermindert de CO2-uitstoot (de carbon footprint) en vermindert de milieubelasting. Het bespaart 36% CO2-uitstoot bij de productie van deze fles in vergelijking met een normale fles. Hiermee hebben we de eerste duurzame fles die een schuimpomp heeft! Veel wensen die we hebben met betrekking tot onze verpakkingen zijn nu nog niet realiseerbaar, maar samen met onze verpakkingsleveranciers streven we naar volledig recyclebare bioplastic verpakkingen in 2025.

En tot die tijd: blijf recyclen!

 

ONZE PRODUCTVERPAKKING

Hoewel nog niet al onze flessen van bioplastic zijn gemaakt, zijn ze allemaal gemaakt van in verschillende mate gerecycled plastic (zo bestaat onze Smoothing Peel verpakking voor 30% uit reeds gebruikt en gerecycled plastic) en zijn ze natuurlijk 100% recyclebaar. Bovendien zijn al onze mooie kartonnen doosjes waarin we onze producten verpakken 100% recyclebaar en natuurlijk gemaakt van FSC-gecertificeerd karton. Dit betekent dat ons papier is gemaakt van houtvezel die op verantwoorde wijze is gewonnen. Zo zijn niet alleen onze huidverzorgingsproducten goed voor jou, maar ook voor de planeet!

 

ONS RECYCLE PLAN

Als je je lege productverpakking in een daarvoor bestemde prullenbak deponeert en op onze website aangeeft dat je dat hebt gedaan, ontvang je 5% korting op je volgende aankoop, als dank voor het ondersteunen van de recycling! Dit geldt voor al onze producten.

En nee, we kunnen je niet controleren, maar dat willen we ook niet. Good karma goes a long way!

 

Wil je weten over de producten? Mail naar hello@witlofskincare.com of plan een training. 

RELATED ARTICLES