HET VERSCHIL TUSSEN "NATUURLIJK" EN "BIOLOGISCH" IN HUIDVERZORGING

HET VERSCHIL TUSSEN "NATUURLIJK" EN "BIOLOGISCH" IN HUIDVERZORGING

HET VERSCHIL TUSSEN "NATUURLIJK" EN "BIOLOGISCH" IN HUIDVERZORGING

 

Fabrikanten gebruiken vaak de term "natuurlijk" op de verpakking van hun huidverzorgingsproducten als een klein percentage van het product al van natuurlijke oorsprong is. Een enkele druppel olijfolie kan bijvoorbeeld op een verpakking al "met natuurlijke ingrediënten" laten zien, terwijl die druppel natuurlijke olijfolie in een bad van vloeibare paraffine zwemt. Goed voor je huid? Wij denken van niet.

 

WAAROM IS NATUURLIJKE HUIDVERZORGING BETER?

Het heeft de voorkeur om biologische ingrediënten in producten te gebruiken omdat ze schoon worden verbouwd, zonder kunstmest en pesticiden die in de extracten van een plant (met name in de olie) en daarmee in je product terecht kunnen komen.

 

KAN NATUURLIJKE HUIDVERZORGING JE HUIDCONDITIE VERANDEREN?

Ja, maar dat is juist goed! Als je overstapt van onnatuurlijke, kunstmatige huidverzorgingsproducten, zal je huid hier natuurlijk op reageren. Je kunt in eerste instantie last krijgen van een zeer droge huid of zelfs acne. Dit komt omdat je huid ontwenningsverschijnselen ervaart van een product dat een verslavende onnatuurlijke stof bevat, zoals paraffine. Na een paar weken keert je huid terug naar haar natuurlijke staat. Lees hier ons blog over het uitvoeren van een huiddetox, of het interview met Kim-Lian Van Der Meij, waarin de positieve effecten van een huiddetox heel mooi te zien zijn.

 

DE BESTE BIOLOGISCHE HUIDVERZORGINGSPRODUCTEN

Wij zijn van mening dat je grondig moet onderzoeken wat je op je gezicht smeert, hetzij door het de fabrikanten zelf te vragen, of door de ingrediëntenlijst van een product door te nemen - dan weet je hoe schoon, natuurlijk of biologisch het echt is. Probeer producten te vinden zonder kunstmatige ingrediënten zoals minerale olie of siliconen, die je poriën kunnen verstoppen en irritatie of acne kunnen veroorzaken.

Onze Witlof Skincare producten zijn 100% veganistisch en natuurlijk, en alle of een deel van die natuurlijke ingrediënten zijn van biologische oorsprong, dat verschilt per product. Je kunt altijd meer lezen over elk ingrediënt dat we in onze producten verwerken in onze 'ingrediënten' tab, naast onze productbeschrijvingen.

 

Wil je weten over de producten? Mail naar hello@witlofskincare.com of plan een training. 

RELATED ARTICLES