DE VOOR- EN NADELEN VAN PURE ROZENBOTTELOLIE

DE VOOR- EN NADELEN VAN PURE ROZENBOTTELOLIE

DE VOOR- EN NADELEN VAN PURE ROZENBOTTELOLIE

Rozenbottelolie is het belangrijkste ingrediënt in het Regenerating Oil Serum. Maar waar komt het vandaan? En hoe werkt het? In deze blog leggen we je uit hoe rozenbottelolie, of rozenbottelzaadolie, een fantastische, superactieve natuurlijke remedie tegen huidveroudering is.

 

DE OORSPRONG VAN ROZENBOTTELOLIE

Rozenbottels zijn de vruchten van een rozenstruik (de Egel), waarvan de beste exemplaren groeien in Zuid-Amerika (Rosa Mosqueta) of Zuid-Afrika (Rosa Canina). De Witlof Rozenbottel komt uit Zuid-Afrika.

Rozenbottels bevatten enorme hoeveelheden vitamine C en de oliën worden geperst uit de zaden van deze vruchten. De olie bevat veel pro-vitamine A, ook wel bètacaroteen genoemd; dit is een plantaardige variant, een voorloper van vitamine A, die het lichaam omzet in vitamine A (en daarom geen toxische hoeveelheden in het lichaam kan veroorzaken).

 

DE VOORDELEN VAN HET GEBRUIK VAN ROZENBOTTELZAADOLIE

Rozenbottelzaadolie bevat linolzuur, een vetzuur dat gebruikt kan worden om de huid te herstellen. Hierdoor vermindert het rimpelvorming en verzacht het ondiepe rimpels; het verlicht ook pigmentvlekken, vermindert littekens en striae en helpt de huid er in het algemeen frisser uit te zien. Dit is vastgesteld voor een vroegtijdig verouderde huid, bijvoorbeeld als gevolg van schade door de zon.

Daarnaast kan rozenbottelzaadolie ook helpen bij ontstekingen en daarom een goed ingrediënt zijn om te helpen bij eczeem.

 

MAAKT ROZENBOTTELZAADOLIE DE HUID LICHTER?

Zoals eerder gezegd, kan de olie helpen bij hyperpigmentatieplekken, omdat het samentrekkende eigenschappen heeft, wat betekent dat het de natuurlijke spierweefsels van het lichaam kan helpen aanspannen. Dit kan helpen om de huidskleur op natuurlijke wijze te verhelderen.

 

IS ROZENBOTTELZAADOLIE VERBONDEN MET KANKER?

Rozenbottelzaadolie kan kanker helpen voorkomen! Volgens het National Institute of Health heeft rozenbottelzaadolie een cytotoxisch effect op dikke darm- en borstkankercellen. Deze olie is niet alleen goed om je huid er stralender en jeugdiger uit te laten zien, maar het kan ook je gezondheid helpen!

 

WAAR GEBRUIK JE ROZENBOTTELZAADOLIE IN JE HUIDVERZORGINGSROUTINE?

De tientallen kleine zaadjes in de vrucht worden geperst voor de olie. Ongeraffineerd heeft de olie een warme, aardse geur en oranje gloed. De olie stimuleert ook de aanmaak van elastine en collageen,

Een kleine hoeveelheid is genoeg voor je huid. Verwarm 2-3 druppels rozenbottelzaadolie tussen je vingers en je kunt je hele gezicht en decolleté ermee insmeren. Het werkt het beste als je het even laat intrekken op een schone huid (na de Cleansing Mousse, Smoothing Peel en Balancing Toner) zodat het maximaal wordt opgenomen. Gebruik daarna de Nourishing Facial Cream olie vast te houden en te laten inwerken. Doe dit elke ochtend en avond en na een paar weken zul je zien dat je huidtextuur verbetert.

Dus wil je een frissere, gladdere huid zonder oneffenheden? Probeer dan het Regenerating Oil Serum en ervaar ook voor jouw huid de fenomenale werking van rozenbottelzaadolie!

 

Wil je meer weten over de toepassingen van rozenbottelzaadolie? Of wil je weten over de andere producten? Mail naar hello@witlofskincare.com of plan een training

RELATED ARTICLES