DE VOORDELEN EN BIJWERKINGEN VAN HYALURONZUUR

DE VOORDELEN EN BIJWERKINGEN VAN HYALURONZUUR

DE VOORDELEN EN BIJWERKINGEN VAN HYALURONZUUR

Het is bijna onuitspreekbaar, hy-a-lu-ron-zuur, en het klinkt nogal chemisch, maar hyaluronzuur is een zeer effectieve, natuurlijke stof die veel goeds kan doen voor je huid.

 


WAT IS HET?

Hyaluronzuur is een stof die van nature in grote hoeveelheden voorkomt in verschillende delen van ons lichaam, zoals bindweefsel, kraakbeen, zenuwweefsel en in de substantie tussen onze cellen. Het kan een enorme hoeveelheid water vasthouden, en dat is precies wat je probeert te bereiken met je huidverzorging. Dit is echter ook het meest uitdagende deel. Je huid is lipofiel, wat betekent dat het gemakkelijk vetten toelaat, maar het is niet hydrofiel, dus water wordt niet gemakkelijk door je huid opgenomen. Begrijpelijk, anders zou je elke keer als je een lekker bad neemt op een Michelin-poppetje lijken.

 

HOE WERKT HYALURONZUUR?

Omdat hyaluronzuur zoveel vocht kan vasthouden - 1 gram kan meer dan 6 liter water vasthouden - is het een ideale toevoeging aan een crème. De vetten in de crème brengen het vocht in de huid en het hyaluronzuur houdt het vast. Een gehydrateerde huid ziet er zachter en gladder uit en wordt geassocieerd met een gezonde huidconditie.

HOE WORDT HET ZUUR GEMAAKT?

Vroeger werd hyaluronzuur gewonnen uit hanenkammen. Tegenwoordig wordt gelukkig meestal een plantaardige variant gebruikt. Het hyaluronzuur in de producten van Witlof Skincare is uiteraard vrij van dierlijk materiaal. Het is afgeleid van suikers na een biovergistingsproces en heeft dezelfde moleculaire structuur en positieve eigenschappen.

 

KAN HET ACNE HELPEN OF JUIST VEROORZAKEN?

Een van de meest gestelde vragen over hyaluronzuur is de invloed ervan op acne. Omdat het lichaam hyaluronzuur produceert, zijn er zelden gevallen van allergieën of andere onnatuurlijke reacties bij het gebruik van producten die het bevatten.

Hyaluronzuur veroorzaakt geen acne!


 

WELK HYALURONZUUR IS HET BESTE VOOR HET GEZICHT?

Bij Witlof Skincare gebruiken we het in al onze crèmes. Onze producten zijn 100% natuurlijk, veganistisch en niet op dieren getest, dus je weet dat wat je op je huid smeert gezond en heilzaam voor je is. Omdat het zo'n heilzame werking heeft en enorm helpt bij een droge huid of het herstellen van de huidbalans, hebben we hyaluronzuur toegevoegd aan al onze crèmes (Nourishing Facial Cream, Refreshing Eye Cream, Nourishing Day Cream SPF30, Tinted Day Cream). Logisch, toch?

 

Wil je weten over de producten? Mail naar hello@witlofskincare.com of plan een training. 

RELATED ARTICLES