WEET WAT JE SMEERT!

WEET WAT JE SMEERT!

WEET WAT JE SMEERT! 

 

Herken je het gevoel dat je je huid meteen wilt insmeren na het douchen? Of heb je een glimmende T-zone in je gezicht? Dit kan te maken hebben met minerale oliën, een veelgebruikt ingrediënt in cosmetica.

 

MINERALE OLIËN

Minerale oliën (ook wel paraffine genoemd) zijn een afvalproduct uit de olie-industrie en vaak de basis voor (niet- of halfnatuurlijke) crèmes of lotions. Omdat minerale oliën je huid afsluiten met een waterdichte laag, kan je huid helaas niets meer opnemen of uitscheiden – twee belangrijke functies van je huid.

Het resultaat van het smeren met een minerale olie is dat je huid uit haar natuurlijke balans raakt. Het wordt droger of vetter dan het van nature is, waardoor je huid sneller veroudert of meer verstoppingen krijgt. Maar het belangrijkste nadeel is dat je huid verslaafd raakt aan het gebruik ervan. Dit merk je als je ermee stopt, of bijvoorbeeld na het douchen, voordat je je crème aanbrengt. Een strakke, droge huid, velletjes of puistjes kunnen dan ontstaan, waardoor je snel weer wilt smeren. Dit is al een bekend fenomeen onder gebruikers van lippenbalsems, die verslavend werken. Als je meer wilt weten over de effecten van minerale oliën, bekijk dan hier onze blog.

Maar, als je eenmaal weet wat je smeert, hoe kom je dan van die verslaving af? We raden de Witlof huid detox aan. Lees hier onze blog over hoe je een huid detox doet.

 

INGREDIËNTENLIJSTEN

Als je een huidverzorgingsproduct uitkiest om uit te proberen, kijk je altijd op de verpakking en gebruiksaanwijzing, maar hoe vaak kijk je goed op de ingrediëntenlijst? In veel gevallen kunnen producten kunstmatige ingrediënten bevatten, zoals siliconen of minerale oliën, die je poriën echt kunnen verstoppen en acne of irritaties kunnen veroorzaken. En dat is precies tegenovergesteld van waar je het product voor koopt! Bovendien kunnen er ook agressieve alcoholen of onnatuurlijke geurstoffen worden gebruikt, die je huidbarrière kunnen beschadigen of andere problemen kunnen veroorzaken.

Kies de volgende keer dat je een product uitprobeert iets dat natuurlijke en biologische ingrediënten gebruikt. Bij Witlof Skincare zijn we dierproefvrij en veganistisch, dus wat je op je huid smeert is natuurlijk en schoon en brengt geen schade toe aan dieren of onze planeet.

 

Meer weten over de ingrediënten die we gebruiken? Mail naar hello@witlofskincare.com of plan een training. 

RELATED ARTICLES