WAAROM EXFOLIËREN EEN BELANGRIJKE AANVULLING IS OP JE HUIDVERZORGINGSROUTINE

WAAROM EXFOLIËREN EEN BELANGRIJKE AANVULLING IS OP JE HUIDVERZORGINGSROUTINE

WAAROM EXFOLIËREN EEN BELANGRIJKE AANVULLING IS OP JE HUIDVERZORGINGSROUTINE

 

Of je nu een siliconen exfoliatieborstel gebruikt of een peeling die dode huidcellen verwijdert, het is belangrijk om de bovenste laag van je huid te reinigen en te zuiveren, waarbij de dode huidcellen weggehaald worden en al het vuil uit de poriën wordt verwijderd. Zo wordt het grootste orgaan van je lichaam grondig gereinigd.

 

WAT IS EXFOLIATIE?

Afschilfering verwijdert de barrière van dode huidcellen die bovenop de huid liggen en kunnen verstoppen en onthult de verse nieuwe cellen eronder. Dit opent de weg voor vochtinbrengende producten om dieper in de huid door te dringen, waardoor ze effectiever hun werk kunnen doen. Een regelmatige exfoliërende routine zorgt ervoor dat je huid zacht aanvoelt en er stralend uitziet.

 

DE TWEE SOORTEN EXFOLIANTS

Er zijn twee soorten exfoliant: een scrub en een peeling. Een scrub heeft een korrel die door middel van massage dode huidcellen verwijdert. Deze korrels zijn vaak alleen gemaakt van gemalen notendoppen of microplastics en de kans is groot dat deze je huid (of het milieu) beschadigen.

Je hoeft je huid niet te schuren met scherpe korrels. Een natuurlijke peeling bestaat uit (fruit)zuren, die ervoor zorgen dat de “lijm” tussen de dode huidcellen wordt opgelost en de cellen loslaten. Naast het feit dat een natuurlijke peeling je huid niet beschadigt (we hebben het hier niet over een zware, chemische peeling), heeft het nog een ander voordeel. De Witlof Smoothing Peel bevat ook Corallina zeewier dat ervoor zorgt dat de huidcellen tijdelijk beter in staat zijn om vocht op te nemen. En dat is precies wat huidverzorging moet doen!

 

ZAL EXFOLIEREN DE HUID VERLICHTEN?

Een kort antwoord? Ja, het kan de huid lichter maken. Dit is alleen geen permanente oplossing. Scrubben helpt de dode huidcellen te verwijderen, waardoor je lichaam wordt gedwongen om vaker nieuwe aan te maken. Dit betekent dat de huid die aan de zon is blootgesteld, in wezen wordt verwijderd, waardoor je natuurlijke pigmentatie achterblijft die soms lichter is dan de huid waar de zon op heeft geschenen. Maar scrubben zal je eigen, natuurlijke huidskleur niet lichter maken.

Dit betekent natuurlijk ook dat door regelmatig te scrubben je door de zon gebruinde kleur verdwijnt.

 

VERWIJDERT EXFOLIEREN HET HAAR?

Nee, maar het kan ontharing wel helpen! Zoals eerder gezegd, verwijdert exfoliëren dode huidcellen, wat betekent dat elke opeenhoping van cellen rond de haarzakjes ook wordt verwijderd als je in dat gebied exfoliëert. Hierna kan het ontharingsproces dat je kiest er een stuk schoner en gemakkelijker uitzien, omdat er geen dode huidcellen in de weg zitten van een scheermesje of andere ontharingsmethode. Ook heb je minder snel last van ingegroeide haartjes als je regelmatig exfoliëert.

 

WAAROM MAAKT EXFOLIËREN JE HUID ROOD?

Terwijl je de bovenste huidlaag verwijdert, zullen je nieuwe huidcellen zachter, roder en gevoeliger zijn dan de oude, die droog en dood zijn. Constante roodheid en gevoeligheid is echter niet goed voor je huid. Dit kan gebeuren als je zeer agressief exfoliëert of een agressieve exfoliant gebruikt. Deze zullen je huid meer kwaad dan goed doen. Maar een gladde huid met rozige gloed na het exfoliëren is helemaal ok en prachtig om te zien.

 

WELKE EXFOLIANT IS HET BESTE VOOR DE GEVOELIGE HUID?

Vooral bij een huid die gevoelig is of last heeft van couperose, acne, eczeem of rosacea raden we ten zeerste af om te scrubben. Een regelmatige, milde peeling is een geweldige manier om je bovenste huidlaag zo dun mogelijk te houden om de celdeling en de doorbloeding te stimuleren. Je huid maakt nieuwe, frisse huidcellen aan die goed gevoed kunnen worden om een ​​mooie, schone en stralende huid te onthullen.

De Witlof Smoothing Peel bevat fruitzuren (ananas en blauwe bosbes) die de perfecte manier zijn om je huid zacht en grondig te exfoliëren. Corallina zeewier is daarnaast rijk aan magnesium en calcium en helpt de hydrolipidenbalans van de huid te behouden. Het stelt de huid namelijk in staat om vocht beter toe te laten. Dit verbetert de soepelheid en het vochtgehalte van de huid en versterkt de barrièrefunctie. De rode alg heeft antibacteriële eigenschappen en bevat veel antioxidanten die veroudering tegengaan.

Deze Smoothing Peel verwijdert niet alleen dode huidcellen, maar zorgt er ook voor dat je huid langer vocht kan vasthouden. Fruitzuren hebben een activerende werking op de onderliggende huidlagen die steviger worden en er meer collageen wordt aangemaakt. Het vervaagt ook pigmentatie en kleine onregelmatigheden na verloop van tijd.

De Smoothing Peel is het ultieme onderdeel van je huidroutine en zorgt voor een gladde, egale huid en een stralende gloed.

 

Wil je weten over de producten? Mail naar hello@witlofskincare.com of plan een training. 

RELATED ARTICLES