DE VOORDELEN VAN PARACRESS-EXTRACT VOOR DE HUID

DE VOORDELEN VAN PARACRESS-EXTRACT VOOR DE HUID

DE VOORDELEN VAN PARACRESS-EXTRACT VOOR DE HUID

 

Het extract van de Acmella Oleracea plant, ook wel Paracress genoemd, is toegevoegd aan de Witlof Skincare Refreshing Eye Cream. Maar waar komt deze plant vandaan? En wat zijn de voordelen van deze plant?


 

DE OORSPRONG VAN DE ACMELLA OLERACEA PLANT

Oorspronkelijk komt de Paracress plant uit Zuid-Amerika. De bloemknoppen en bladeren zorgen voor een pittige, peperige en verfrissende smaak met een tintelend gevoel op de tong.


Het wordt veel gebruikt in de keuken, maar buiten de keuken wordt Paracress ook gebruikt voor zijn licht verdovende effect. Het wordt traditioneel gebruikt als een snelle pijnstiller bij kiespijn, hoofdpijn, astma en koorts. Het actieve ingrediënt in Paracress heet Spilanthol.

 

PARACRESS

De Nederlandse naam voor Paracress is "ABC-kruid" of Champagneblad. Deze laatste naam verwijst naar het tintelende gevoel in de mond bij het eten en de nasmaak die doet denken aan champagne, een ware belevenis!

De Engelse naam voor de plant is Paracress, maar hij is ook bekend onder de mooie namen Electric Daisy Spilanthes of Toothache plant. De plant werd traditioneel gebruikt als pijnstiller bij kiespijn.

 

WAAROM GEBRUIKEN WE PARACRESS EXTRACT?

Veel huidverzorgingsspecialisten noemen paracress-extract een 'natuurlijke botox'. Het kan spierspanning, die rimpels in het gezicht kan veroorzaken, ontspannen of verlichten. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat je na 28 dagen gebruik van de crème met dit extract, twee keer per dag, minder diepe lijntjes en kraaienpootjes ziet in de tere huid rond de ogen.

Hoewel je misschien geen tintelend gevoel hebt als je onze Refreshing Eye Cream gebruikt, heeft het wel een gladmakend effect. Probeer het zelf!

Als je wilt weten welk product je nodig hebt, of als je meer wilt weten over paracress extract, mail naar hello@witlofskincare.com of plan een training. 

RELATED ARTICLES